Systemguiden

Finns det bättre alternativ än Personalkollen 2024?

Personalkollen är ett webbaserat, användarvänligt personal- och lönesystem, inriktat på hotell, restauranger och kaféer. Systemet erbjuder verktyg för schemaläggning och digital lönehantering, vilket förenklar bokföring, hantering av skattedeklarationer, lönespecifikationer och arbetsgivaravgifter för användarna​​.

Det är designat för att tillgodose behoven inom HRF, och inkluderar funktioner som tidrapportering och lönehantering. Förutom dessa grundläggande funktioner utvecklar företaget en mobilapp som möjliggör för anställda att se sina scheman, rapportera tid och annat​​.

Att använda ett komplett system för personalhantering, som integrerar tidrapportering, schemaläggning och lönehantering, kan erbjuda betydande effektivitet och förenklad administration. Sådana system centraliserar alla personalrelaterade funktioner, vilket minskar behovet av flera olika system och reducerar dubbelarbete. Detta ger en tydlig översikt över personalresurser och underlättar strategisk planering och beslutsfattande. Automatiserade funktioner, såsom automatisk löneberäkning, minskar risken för mänskliga fel, och ett enhetligt gränssnitt för anställda förbättrar användarupplevelsen.

Men det finns också nackdelar. Att förlita sig på ett enda system ökar risken vid eventuella brister hos leverantören eller om systemet upphör att stödjas. Implementeringen av ett så omfattande system kan vara komplex och tidskrävande, särskilt för större organisationer. Kostnaderna kan vara högre jämfört med mer specialiserade, enskilda lösningar, och systemet kan ibland sakna anpassningsförmåga till specifika behov. Dessutom kan centralisering av känslig personalinformation öka säkerhets- och integritetsrisker.

Sammanfattningsvis, medan ett integrerat personalhanteringssystem erbjuder många fördelar i form av effektivitet och enkelhet, är det viktigt för organisationer att noggrant överväga dess potentiella nackdelar, särskilt i förhållande till deras specifika behov och förutsättningar.

personalkollen recension

Jämför Personalkollen mot alla konkurrenter - Ladda ned gratis detaljerad jämförelse.

Funktioner

Planday

Timeplan

TimeZynk

Quinyx

Smartplan

Personalkollen

TimeTjek

Swedetime

Qbis

Caspeco

Schemaläggning


Grundscheman

✅

✅

✅


✅


Kopiera & klistra

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

Passförfrågningar

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

Beräkningsperioder

✅

✅

✅

✅

✅

Semester & ledighet

✅

✅

✅

✅

✅

✅

Prognos kostnader

✅

✅

✅

✅

Tidrapportering

Stämpelklocka med fingeravtryck

✅

✅

Stämpelklocka med RFID

✅

Stämpelklocka med kod

✅

✅

✅

✅

✅

Stämpelklocka i mobilen

✅

✅

✅

✅

✅

✅

Avvikelserapportering

✅

Tidrapportera via datorn

✅

✅

Automatiska uträkningar

✅

✅

HR & Personal

Digital signering med BankID

✅

✅

Spara dokument och anteckningar

✅

✅

✅

✅

✅

✅

Stöd för periodavstämningar

✅

✅

✅

✅

✅

Registrera kompetens

✅

✅

✅

✅

✅

Registrera utrustning

✅

✅

✅

Kommunikation

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

Övrigt

Hjälp med konfiguration

✅

✅

✅

✅

✅

Utbildning i systemet

✅

✅

✅

✅

✅

Import av personer

✅

✅

✅

✅

✅

✅

✅

planday

Planday är ett personalhanteringssystem som finns i flertalet länder och branscher. Systemet är modernt och molnbaserat och erbjuder schemaläggning, tidrapportering och HR funktionaliteter.

Planday

4.6
0 min
Genomsnittlig väntetid support
Finns det bättre alternativ än Personalkollen 2023? Recension och omdöme 1

Timeplan erbjuder ett anpassningsbart personalhanteringssystem med schemaläggning, tidrapportering och uträkning/integration till lön.

Timeplan

Bästa alternativet till Planday
4.9
0 min
Genomsnittlig väntetid support
recension qbis

Qbis erbjuder ett fullskaligt affärssystem där schemaläggning och tidrapportering är en del i ett större ekosystem. Systemet lämpar sig väl för projektverksamheter.

Qbis

Bästa alternativet vid projektrapportering
4.4
0 min
Genomsnittlig väntetid support